Afgelopen zaterdag 3 januari werd al gelijk het eerste toernooi van het jaar gespeeld door een paar van onze jeugdleden. Het toernooi werd in Best gespeeld waar ook altijd een sterk deelnemersveld is. Hierdoor hebben Brian Jeuken, Lisa van Schaijk, Yvette Daans, Romy Mandos en Bianca Bollen het behoorlijk zwaar gehad. 

Brian was als hoogste ingeschreven in de u17 veren, dit betekent dat hij onder 17 met veren shuttles speelde. Dit was de hoogste klasse op het toernooi zelf, waardoor hij het heel zwaar had. De eerste wedstrijd was al gelijk tegen een hele goede tegenstander. Ook al won hij de eerste set met 20-22, de 2e en 3e set moest hij met 13-21 en 12-21 aan de tegenstander geven. Ook de tweede single ging moeizaam, hij kwam niet verder dan 15 en 11 punten te maken. Ook de dubbel speelde hij in de u17 veren. Desondanks dat ze in de eerste dubbel de eerste set met 22-20 hadden gewonnen, konden ze dit ook niet volhouden en verloren de wedstrijd in 3 sets. In de tweede dubbel waren de tegenstanders ook te sterk, hierdoor verloren ze met 14-21 en 11-21.

Lisa was ingeschreven in de u17 nylon, dit betekent dat ze onder 17 met nylon shuttles speelde. Lisa mocht ook gelijk tegen een zware tegenstander, deze verloor ze met 11-21 en 8-21. De tweede single ging een stuk beter dan haar eerste, alleen wist ze deze helaas ook niet om te zetten in winst. Ze verloor met 21-18 en 21-19. Samen met Yvette wonnen ze de eerste dubbel gemakkelijk met 8-21 en 8-21. Hierna werd de tegenstand ook teveel voor ze. De tweede dubbel ging maar nèt verloren met 21-17 en 22-20. Doordat ze in de poule tweede werden, moesten ze weer tegen de tegenstander uit de tweede dubbel spelen. Dit maal maakten ze het hun tegenstanders een stuk moeilijker. De eerste set werd verloren met 21-14, maar ze herpakten zich en wonnen de tweede set met 16-21. Hierna knokten ze verder, maar bleven ze steken op 16 punten. Helaas verloren ze deze ook.

Yvette was net zoals Lisa in de u17 nylon ingeschreven. Haar eerste partij was een makkelijke. Deze won ze dus ook met 21-3 en 21-1. De tweede partij mocht ze tegen een wat moeilijkere tegenstander, maar deze wist ze ook te winnen met 16-21 en 15-21. Door deze twee partijen is ze eerste geworden in haar poule. Hierdoor mocht ze halve finale spelen tegen een (voor Yvette bekende) tegenstander. Yvette wist allebei de sets makkelijk naar zich toe te trekken, ze won met 12-21 en 18-21. Hierna was het dus tijd voor de finale. Ze mocht tegen een meisje waar ze op een eerder toernooi van had verloren. Ze had dus een goede reden om te winnen. Ze won de eerste set met 21-16, hierna won ze zelfs de tweede set ook met 21-16. 

Romy speelde in de u15. Gelijk de eerste partij mocht ze tegen een zware tegenstander. Ze begon goed aan de wedstrijd, waardoor ze de eerste set naar zich toe greep met 21-18. Hierna zakte ze wat weg en werd de tweede set 14-21. Ook de derde set kwam ze niet meer terug op haar niveau in de eerste set, ze verloor deze met 10-21. Ook haar tweede wedstrijd was een zware. Ze verloor deze helaas met 21-8 en 21-14. Hierdoor was ze al vroeg uitgeschakeld in de single. In de dubbel speelde ze samen met Bianca. Ze streden er heel erg hard voor, waardoor ze de eerste set met 17-21 wonnen. Dit ging de tweede set door, waardoor ze zelfs met 16-21 wonnen. De tweede dubbelpartij was wat moeilijker dan de eerste partij. Deze partij verloren ze helaas met 21-15 en 21-7, hierdoor zat hun dubbelavontuur er ook al snel op.

Bianca speelde ook haar single en dubbel in de u15. Het waren twee goede tegenstanders waar ze mee was ingedeeld in de poule. Dit was ook te zien aan de wedstrijden. De eerste wedstrijd begon ze goed, helaas verloor ze deze set met 21-16. De tweede set kwam ze op 9 punten. Een kleine drie uur na de eerste single, moest ze haar tweede single spelen. Deze was ook moeilijk voor Bianca. Na een eerste goeie set te spelen, kwam ze dichtbij de tegenstander (21-18). De tweede set probeerde ze het nog een keer, maar deze keer kwam ze niet verder dan 13 punten. Hierdoor was ook haar single avontuur al vroeg gestrand. 

Ondanks dat er veel partijen zijn verloren, hebben onze spelers laten zien dat ze het wel kunnen. Zeker omdat dit een toernooi is met veel goede spelers. Volgend jaar weer beter!

*Hieronder klikt u op de naam om alle uitslagen te kunnen zien van deze spelers.